Tamboskolen

En av plassene vi skal besøke under opphodet vårt i Ecuador er Tamboskolen, Mushuk Kawsay. Skolen ligger i landsbyen Tambo i Canar. Det er den eneste skolen i landet som gir elevene undervisning på deres eget språk, Kichwa i tillegg til spansk og engelsk. Skolen ble startet i 1995 av kristne indianere som ønsket å gi barn i Canar et kristent undervisningstilbud som kunne styrke deres kulturelle identitet som indianere. Meningen med denne skolen er å gi en utdanning som kan gjøre elevene stolte over sin indianske kultur samtidig som de får et kristent undervisningstilbud som er faglig godt.

I dag har Tamboskolen 140 elever i alderen 4-15 år, fordelt på barnehage, barneskole og ungdomsskole. Elevene på skolen har forskjellig religiøs bakgrunn. Noen er katolikker, noen er evangeliske og andre har sjamaisk bakgrunn. Selv om ikke alle lærerne er kristne, har skolen en klar kristen profil. Det er andakter på foreldresamlinger, lærermøter avsluttes med bønn og alle klassene har kristendomundervisning. I klasserommet henger det bibelvers på veggene og andre tegn som viser at skolen ønsker å formidle evangeliet. For å klare å ha en god skole, er skolen avhengig av støtte fra andre. Normisjon er en av støttespillerne. Normisjons faddere ordner med blant annet skolebøker, skolebuss, skoleuniformer, medisinsk hjelp og stipend til de fattigste elevene.


Vi gleder oss veldig til å besøke barna på skolen og se hvordan undervisningen foregår. I tillegg håper vi å få ha litt engelskundervisning for dem. Jeg tror det kommer til å bli en fin opplevelse for både barna på skolen - og for oss!

 

Stay tuned!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits