Reisen til en annen verden!

Noen av dere lurer sikkert på hva som fører oss så langt hjemmefra? Hva er det som får oss til å krysse land og hav for å oppleve en ny verden? Hvorfor er vi villig til å bruke så mye tid og penger på elleve dager i et u-land?

Dette kommer rett og slett av vår trang til å oppleve noe annet enn det dagligdagse. Oppleve annen mat, andre mennesker, annen kultur, annen levemåte og et helt nytt land. Ecuador er også et land vi interesserer oss for, og som vi gjerne vil bli bedre kjent med. Vi ønsker å få et større perspektiv på livet og på verden, og vi tror vi kan lære svært mye om akkurat dette på denne turen.

Det har seg jo slik at vi lever i det landet i verden med best levestandard, noe vi vil kjenne på kroppen de dagene vi skal tilbringe i Ecuador. Forskjellene mellom Norge og Ecuador er store når vi snakker om akkurat dette. Enkelte steder i Ecuador er levestandaren så primitiv at de ikke engang har tak over hodet, de har lang vei til nærmeste do og rent vann er bare en fjern drøm. Et liv i slummen er kort sagt et liv blant søppel og kriminalitet. Denne store forskjellen vil vi om ikke lenge møte med våre egne øyne, og å oppleve dette vil nok gå sterkt innpå oss alle sammen.

Her hjemme vil alle ha den nyeste mobiltelefonen, alle de nye trendene, den fineste kroppen og alt det alle andre har. I de fattigste strøkene i Ecuador ønsker de seg tak over hodet og rent drikkevann, det å kunne legge seg uten å være sulten, og vite at de fortsatt har ett sted å bo når de våkner. Tenk deg om en gang til neste gang du klager over maten eller over den kjolen til 1000 kroner du ikke får - disse tingene betyr ingenting i den store sammenhengen der andre mennesker sulter og verken har ordentlige klær eller et hus som er dem verdig. Ikke lag små problemer større enn hva de egentlig er. I mange fattige land har mennesker problemer som aldri vil ordne seg og det vi kaller problemer her hjemme, ville vært de minste bagateller for dem. Vi har ikke en gang klart å leve med disse problemene! Dette er noe vi alle bør tenke godt gjennom neste gang vi ikke får det som vi vil!

Hva ville du gjort hvis du hadde stått overfor den samme muligheten som oss?

10 kommentarer

Kamilla

02.apr.2011 kl.21:55

Fin blogg :)

doriz

02.apr.2011 kl.21:56

kul blogg:)

doriz.blogg.no

Resiliens - Dette er mitt liv

02.apr.2011 kl.22:36

Du har gjort deg gode observasjoner og flott å høre grunnlaget for å reise dit. Godt for oss bortskjemte nordmenn. Fin blogg.

02.apr.2011 kl.23:51

Så fin blogg dere har:) høres utrolig spennendes ut! Kjenner flere som har vert der faktisk og så blir ganske knytta til det og menneskene der:) og de får mange sterke inntrykk og opplevelser:)

amistadecuador

02.apr.2011 kl.23:54

Anonym:tusen takk, vi prøver så godt vi kan! :) da håper vi at vi får det samme inntrykket, vi gleder oss iallefall kjempemasse :)

Randomjenta

03.apr.2011 kl.11:13

Så utrolig spennende! Har ingen tvil om at det kommer til å bli en helt sinnsyk opplevelse. God tur!
Go tur og toppers flotters blog med masse fine ting...

RonnysLife

03.apr.2011 kl.17:41

haha, nice!

Vilde og Marthe

03.apr.2011 kl.20:48

Kjempe spennende! Det kommer nok til å bli en sinnsyk opplevelse som gir mye inntrykk! God tur!

amistadecuador

03.apr.2011 kl.20:50

Vilde og Marthe: Det tror vi også! Tusen takk! :)

Skriv en ny kommentar

hits