Guayaquil

Flere mennesker som lever under Verdensbankens fattigdomsgrense lever i absolutt fattigdom. Dette vil si at de mangler grunnleggende behov som mat, vann, husly, utdanningsmuligheter og helsebehandling. Fattigdom handler om mangler på trygghet, forutsigbarhet, valgmuligheter og innflytelse.

Det er vanskelig og komplisert arbeid det å bekjempe fattigdom. Fattigdom er nært knyttet til utfordringer innen likestilling, miljø, korrupsjon, infrastruktur, jordbruk, konflikter, handel, helse, utdanning, arbeidsledighet og mye annet.

Nå er det virkelig ikke lang tid igjen før vi setter snuten mot varmere strøk og alle gleder seg kjempemye! Det er vanskelig å beskrive følelsen - dette er en opplevelse som er helt ny og helt annerledes enn det vi er vant til. Turen blir en stor kontrast til familieferiene vi har vært på før og vi kommer nok til å komme hjem igjen med sterkere opplevelser.

Om en uke fra nå vil vi befinne oss i Guayaquil, Ecuador! Der vil vi blant annet få en "omvisning" i slummen, om det kan sies slik. Slummen vi kommer til å få se, blir muligens noen av det sterkeste gjennom turen. De lever i stor fattigdom og har det ikke lett. Selv vet jeg ikke helt hva jeg kan forvente, men jeg er ganske sikker på at det kan bli tøft. Det vanskeligste tror jeg nok blir å se hvor forskjellig vår levestandard er med deres. Det at her hjemme har vi uendelig med vann i springen, vi har muligheten til å dusje flere ganger per dag - mens i slummen er det ikke alle som har rent vann. Hjemme i Norge har de fleste familien minst en TV, flere datamaskiner og overflødig av klær. Det blir uvant å se en så ulik kultur og en helt annen verden.

Men når det er sagt så blir det litt av en opplevelse! Å få møte så utrolig mange nye mennesker og få oppleve en helt ny kultur - som helt sikkert er helt annerledes enn i Norge. Selv synes jeg dagene går alt for sakte og håper bare på at lørdagen kommer snart.Stay tuned!

Én kommentar

JH

11.apr.2011 kl.13:36

Deilig med varme :)

PS: Kommenterer alltid tilbake!

Skriv en ny kommentar

hits